TR | EN
Cumhuriyet Sohbetleri 2: Cumhuriyet ve Müzik
8.12.2023
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Merkezimiz iş birliğinde, Cumhuriyet’imizin 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen “Cumhuriyet Sohbetleri” serisinin ikincisi olan “Cumhuriyet ve Müzik” temalı etkinlik, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Bayrakcı ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Meriç Düzbaş’ın konuk olarak katılımları ile Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğe TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber ile Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Volkan Marttin ile birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan ESOGÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber; dil, edebiyat, kültür ve sanat faaliyetlerinin toplum için önemine işaret ederek, Cumhuriyet Sohbetleri’nin bu kısmında Cumhuriyet döneminde Türk müziğinin gelişim safhalarının ele alınarak örneklerinin icra edileceğini ifade etti. Sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Bayrakcı ve Dr. Öğr. Üyesi Meriç Düzbaş Cumhuriyet öncesi Türk müziğinin genel durumu, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki müzik politikaları, radyo ve konservatuvar çalışmaları ile Cumhuriyet dönemindeki Türk müziği bestekârları ve icracıları hakkında bilgiler vererek, kanun ve tanbur ile bazı eserleri icra ettiler.

Söyleşi ve müzik ziyafetinin ardından Merkez Müdürümüzün Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Bayrakcı ve Dr. Öğr. Üyesi Meriç Düzbaş’a katılım belgelerini ve hediyeler takdim etmesi ile program sona erdi.