TR | EN
"Türk Kültür Tarihinde Yazı Sanatı" Panel ve Sergisi
16.10.2023
Öne çıkan görsel

Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve ESOGÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAM) işbirliğinde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen “Türk Kültür Tarihinde Yazı Sanatı” konulu panel ve sergi açılışı; Gazeteci, Ressam, Kaligraf, Tasarımcı Etem Çalışkan’ın onur konuğu olarak katılımı ile Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlik öncesinde Üniversitemiz Senatosu’nun, aldığı karar ile fahri doktora verilmesine karar verdiği Etem Çalışkan’a unvanı törenle tevdi edildi.   

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Senatosu’nun Etem Çalışkan’a fahri doktora verilmesine ilişkin kararı okundu. Sonrasında Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak Etem Çalışkan’a fahri doktora belgesini takdim etti ve cübbesini giydirdi. Takdim sonrasında bir konuşma yapan Etem Çalışkan, kendisine fahri doktora tevdi edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak başta olmak üzere Üniversitemiz Yönetimi ve ilgili kurullarına teşekkür etti. Aldığı ünvanın kendisine bir sorumluluk yüklediğini belirterek, bu ünvanı ve giydiği cübbeyi ömrü boyunca şerefle taşıyacağını dile getiren Etem Çalışkan, törene katılan herkese ayrıca teşekkür etti.               

 Fahri doktora tevdi töreninin ardından “Türk Kültür Tarihinde Yazı Sanatı” konulu panele geçildi. Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Şengel’in moderatörlüğündeki panelin konuşmacıları Gazeteci, Ressam, Kaligraf, Tasarımcı Etem Çalışkan, Kaligraf-Hattat Savaş Çevik, ATAM Müdürü Doç. Dr. Volkan Marttin ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Karademir idi. Etkinlik kapsamında Sanat ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonları ve Sanat Galerisi’nde açılan “Kaligrafi ve Hüsn-i Hat Sergisi” 20 Ekim 2023 tarihine kadar açık kalacak.